Sejanje 2011
- Če želiš objavljati prispevke, se prijavi ali registriraj.
No letos pa res nisem pretiraval s sejanjem semen. 
Ko jih pogledam kako ven šibajo mi je kar malo slabo, ker bo rastlinjak naenkrat poln in bo treba začet razmišljat o širitvi, ampak do tja je še daleč, saj so še majhni, pa lansko leto nisem veliko sejal.
Kaj to more bit dol pokrito ko kali pa ko začne rast? Jaz sem sejala nek mix pred dobrimi 4 meseci, ven je prišlo že po 3h tednih vse živo samo raste nikam ne
zdaj pa ne vem kaj naj
pa še ven kukajo, samo nimam nič dol pokrito pa na omari mam drugač 
*: (=’ :’) :*
•.. (,(”)(”)¤°.¸¸.•
Kot vidim je zadeva zelo uporabna in jo bom pri naslednji setvi tudi preiskusu vsaj toliko, da semena vzklijejo. Sicer pa sejem že nekaj brez da bi jih pokrival in zaenkrat še nisem opazil kakršni koli težav z tem.
aha... no hvala
nekaj malega bom mogoče razumela
eh... jaz sem to kr na easy zemljo skup zmešala (60% šotnega substrata, 10% kremenovega peska, 20% perlita pa 10% vermikulita)... Kr nekaj no o.O
važno da raste... zalivam 1x tednsko... od začetka sem pa 1x z vodo pa kisom malo... samo se mi zdi da je pretemno na omari... v stanovanju pa tak mamo savno
maš kak nasvet zame?
•.. (,(”)(”)¤°.¸¸.•
Če seješ pozimi v sobi, potrebuješ kalilnik. To je plastična kibla s prozornim pokrovom, v kateri je grelni kabel s termostatom in nekaj luči. Tako sta sejala Marjan in Pero, Izi pa seje v kalilniku v kleti že čez zimo. Ako se ne varam. Metoda je kul, le čisto seme, čist substrat, čist preveč časa in čist malo sejancev potrebuješ. Ko greš na več, je velika obremenitev in zadeve začnejo crkavat. če jih dnevno ne nadzoruješ. Sam sem to počel, pa sem imel več težav kot ne in sem setev v kalilniku opustil.
Seme je bilo staro več kot 4 leta zato sem malo več vsipal
Ven pa so prišli menda vsi po vrsti.
Kar ti bo ostalo viška, menjam. 
Kako taktiko sejanja pa maš zdaj?
•.. (,(”)(”)¤°.¸¸.•
Uporabljam metodo Stresi, zalij in upaj, da večina crkne.
Sandi, to metodo priporočam tudi tebi, sicer boš moral potegnit rastlinjak v tri štuke.
Sicer pa pladenj, not za prst peska, nanj naložim šestice in vanje natresem substrat. Pogliham, posejem, pošpricam z razredčenim dezinfektorjem in zalijem od spodaj. Pokrijem s ploščo PCja in delno zasenčim s stiroporom, nato pazim, da sonce ne zakuri. Temperatura 18 do max 26 stopinj, če se pregreje, ruknejo sejanci dol. Najboljši čas v rastlinjaku 20-25 april, kasneje postane prevroče.
Ja to lahko pa jaz potrdim da je Sandi super človek in gostitelj! :) Smo lepo čvekali, je ura kar naenkrat minla, domov pa sem šel bogatejši za lepo število rastlinic :)
Hvala še enkrat za vse, pa se še kaj vidimo :)
Sandi, začni šparat za regale. 
Odlično. Uletim, ko grem prvič mimo.
Jaz sem pa v zadnjih dneh pocepil vse brste Aztekium ritteri, kar sem jih našel pri bajti. Upam, da se kakšen prime. Od matičnjakov so ostale samo bunkice na štangah.
Pa posejal sem Digitostigma caput-medusae. Ne bi, ampak so se semena odprla že v plodovih. Bom povedal, kako napreduje setev že nakaljenih semen. 
Mašina se med vami počutim, kot da bi glih kar iz vesolja priletela. Po kolk najst let se pa že ukvarjate s temi svojimi pikavci (če ni skrivnost). Men se zdi, da bom šele čez ene par let tolk zrela, da bom prvi zobek dobila.
Jest se kakšnih petdeset let, ostali se pa malo dlje.
Ni važno, kakšen je zobek, važno je da dobro grize. 
Majcka take rabimo kot si ti. Opažam, da se forumu priključuje veliko novih oboževalcev in tudi zbirateljev. Če ti čisto odkrito povem moja zbiratelska doba ni dolga samo 10 pomladi počutim pa se sploh ne tako. Opazi se samo v zbirki.
Jest se kakšnih petdeset let, ostali se pa malo dlje.
Ni važno, kakšen je zobek, važno je da dobro grize. 
A hočeš rečt, da si mel namesto dude kaktus?
Zvonetu so namest dude da je biv pr mir dal kr par kaplc meskalina v usta pa je blo dovol. 
jaz sem še pa mlečna
... celih 9 mesecev... ki še je mojih 10 let ufff....
•.. (,(”)(”)¤°.¸¸.•
... celih 9 mesecev... ki še je mojih 10 let ufff....
Veš, eni pri 9 mesecih že hodijo.
veš, drugi si pač vzamemo malo več časa in se še plazimo po vseh štirih
... se mi nikam ne mudi 
•.. (,(”)(”)¤°.¸¸.•
in, kak dolgo pa ti zbiraš kaktuse? 
•.. (,(”)(”)¤°.¸¸.•
jaz pa šele tri leta,ampak pol rastlinjaka pa je že gotovega 
Jani
jaz ga pa ta teden postavljam
... že kr nekaj časa pridno čaka zapakiran 
•.. (,(”)(”)¤°.¸¸.•
- Če želiš objavljati prispevke, se prijavi ali registriraj.

S temi pa res nisem pretiraval.
Seme je bilo staro več kot 4 leta zato sem malo več vsipal
Ven pa so prišli menda vsi po vrsti.
http://s51.photobucket.com/albums/f354/aleksis13/
http://s51.photobucket.com/albums/f354/aleksis13/