Dnevi kaktusov in sukulent 2010

153 odgovorov [Zadnji prispevek]
Zvone
Slika uporabnika Zvone
Ga nej tukej
Član od: 27/10/2009

Na Šoli za hortikulturo in vizualne umetnosti Celje se bodo 23. in 24. septembra 2010 dogajali Dnevi kaktusov in sukulent.

Program:

- četrtek, 23. september 2010
  9.00 - 18.00 Ogled razstave
10.00 - 11.30 Tekmovanje dijakov in študentov v izdelovanju nasadkov iz kaktusov in sukulent.
12.30 - 13.00 Otvoritev razstave in razglasitev rezultatov tekmovanja, predstavnika MŠŠ in MKGP.
15.00 - 15.45 Predavanje z naslovom Mesojedke in sempervivumi, Jure Slatner.
16.00 - 16.45 Predavanje z naslovom Uporaba prezimnih kaktusov in sukulent, g. Gorazd Mauer.
- petek, 24 september 2010
  9.00 - 18.00 Ogled razstave.
10.00 - 11.00 Delavnica z naslovom Cepljenje kaktusov, ga. Lučka Lipnik.
11.15 - 12.00 Predavanje z naslovom Gojenje živih kamnov, g. Benjamin Zwittnig.
12.15 - 13.00 Predavanje z naslovom Kaktusi v zbirki in kaktusi v naravi, dr. Marjan Donko.
15.00 - 15.45 Predavanje z naslovom Uporaba kaktusov v hortikulturi, g. Zvone Rovšek.
16.00 - 17.00 Ogled in predstavitev grede s prezimnotrdnimi kaktusi v šolskem parku, študent Jernej Mazej in šolski Krožek ljubiteljev kaktej in sočnic.

Vabljeni!

horti
Slika uporabnika horti
Ga nej tukej
Član od: 01/12/2009
Nebo vam žal, če boste

Nebo vam žal, če boste prišli računajte pa tudi na to, da bo razstava po vsej verjetnosti na ogled tudi v soboto 25.9

www.kupicili.si

www.kupicili.si

Zvone
Slika uporabnika Zvone
Ga nej tukej
Program je dober

Program je dober. Govoril sem že z nekaterimi predavatelji, teme bodo zanimive, predavanja pa kvalitetna. Najbolj pa me zanima, kj bo nastalo na tekmovanju izdelave nasadov s kaktusi. Menda bo tekmovalo 15 parov.

horti
Slika uporabnika horti
Ga nej tukej
Moram povedat tut to, da se

Moram povedat tut to, da se je del šole spremenil v puščavo mehike. Mislim, da bodo ob koncu tega tekmovanja vsi zmagovalci, ker to tekmovanje bo res težko.

Lepo vabljeni!

www.kupicili.si

www.kupicili.si

wigec
Slika uporabnika wigec
Ga nej tukej
Član od: 15/02/2010
sombrero

sombrero mora bit prisoten- upam da se bom lahko udeležil te mehiške  nadaljevanke oz. začetnice in me res zanima kako bo to - upam horti da si tudi ti v tej bitki ???

horti
Slika uporabnika horti
Ga nej tukej
Js pa ne tekmujem zaradi

Js pa ne tekmujem zaradi tega, ker sem so organizator in idejni vodja tega dogodka in nebi blo fer, če bi sodeloval na tekmovanju.

www.kupicili.si

www.kupicili.si

horti
Slika uporabnika horti
Ga nej tukej
Fer play more bit.

Fer play more bit.

www.kupicili.si

www.kupicili.si

wigec
Slika uporabnika wigec
Ga nej tukej
strokovna žirija

strokovna žirija- res ne bi bilo fer če bi sodeloval ker je to tvoj projekt in ga želiš plasirat dalje

horti
Slika uporabnika horti
Ga nej tukej
Strokovna žirija je sila

Strokovna žirija je sila zanimiva čeprav mi predsednik komisije ni po godu ampak bomo preživeli. Sestavljajo pa jo: oseba, ki rada komplicira in gleda na linije in kompozicijo

oseba, ki ima rada izvirnos in inovativnost, tretje pa na žalost ne poznam.

www.kupicili.si

www.kupicili.si

Zvone
Slika uporabnika Zvone
Ga nej tukej
Vse mora bit, izvirnost,

Vse mora bit, izvirnost, kompozicija, skladnost, orng mora bit narejeno, da morebitnem kupcu prec narazen ne pade itd. Komisija pa mora bit stroga, le da ne gleda vsak član skozi svoj osebni okus. Ampak to je pa vseeno vedno prisotno, navsezadnje je tako tudi prav, le da v nekaterih primerih potem tekmovalci, ki poznajo okus žiranta, delajo izdelke po njegovem okusu. Na primer, fotografski natečaji so že taki. Sick

Me pa prav zanima, kakšne zanimive ideje bi prikazali, če bi dali tekmovalcem podatek, katere rastline dobijo, material pa lahko izberejo in prinesejo sami. Jaz bi na primer iz starega računalniškega zaslona odšraufal ven steklovino in namesto ekrana nasadil not kaktuse in v ozadje našravfal par ledic za osvetlitev. Pa bi namesto pisanja telih nakladancij zdajle tipkal v prazno in gledal svoje kaktuse! Big smile 

horti
Slika uporabnika horti
Ga nej tukej
Na tem tekmovanju je zanimivo

Na tem tekmovanju je zanimivo to, da sta 2 žiranta manj znana eden pa je še preveč ampak ne zaradi svoje lepote ampak znanja.

www.kupicili.si

www.kupicili.si

horti
Slika uporabnika horti
Ga nej tukej
Jutri vsi prav lepo vabljeni

Jutri vsi prav lepo vabljeni na dneve kaktusov in sukulent v Celju. Nebo vam žal.

www.kupicili.si

www.kupicili.si

mic
Slika uporabnika mic
Ga nej tukej
Član od: 18/09/2010
Pravzaprav bi celo lahko

Pravzaprav bi celo lahko skocila do te razstave. Po moje bo zanimivo, sploh delo dijakov. Vcasih je kaksna zamisel nekoga dobrodosla in bi jo clovek z veseljem kopiral. Edino kar me jezi je, saj se bo hecno bralo, ampak bom kljub temu napisala, da mi je vinjeta potekla in bi spet "cijazila po stari cesti". Se najbolj od tega pa me skrbi, ce se bo kaj prodajalo na razstavi...a se bo?

horti
Slika uporabnika horti
Ga nej tukej
Seveda se bo prodajalo na

Seveda se bo prodajalo na razstavi. Zvone bo imel svojo veliko stojnico. Si lepo vabljena. Razstava je vredna ogleda, verjemi nebo ti žal, če prideš. Ta razstava je plod moje ideje. Upam, da se spoznamo.

www.kupicili.si

www.kupicili.si

wigec
Slika uporabnika wigec
Ga nej tukej
imam dober skener

imam dober skener da bi lahko vinjeto ponovno skenirali- malo heca

mislim da si bom lahko vzel čas in skočil do celja in se lahko pridružiš ker si pač iz naših krajev in te ni težko pobrat po poti - javi se

wigec
Slika uporabnika wigec
Ga nej tukej
jojjjj ženske peljat na nakupovanje

jojjjj ženske peljat na nakupovanje to je najlepše če je v bližini  šank in točijo laško - hahah

mic
Slika uporabnika mic
Ga nej tukej
Horti pridem, ce bo izobesen

Horti pridem, ce bo izobesen poseben znak "Prepovedano nakupovanje zasvojencem!". Zvone bo pa zame nabavil tisto posebno Hoodio za hujsanje. :)))))

horti
Slika uporabnika horti
Ga nej tukej
Le pridi ti boma še z

Le pridi ti boma še z zvonetom naredla eno shujševalno solato iz kaktusov. Kar naj te pot pripelje v Celje.

www.kupicili.si

www.kupicili.si

mic
Slika uporabnika mic
Ga nej tukej
Cuj, kaj okoli tistih

Cuj, kaj okoli tistih tavijolicnih, ko pise gor 500 se bi dalo tudi kaj zmenit za skenirat?! :))) A ti gres? Kdaj pa?

mic
Slika uporabnika mic
Ga nej tukej
pa res! nakupovanje je tudi

pa res! nakupovanje je tudi meni najhujsega..ampak kar se pa rastlin tice bi pa samo vlacila domov! sicer pa..kaktusi in pivo...a to gre skupaj?

horti
Slika uporabnika horti
Ga nej tukej
Seveda. To je najbolša

Seveda. To je najbolša kombinacija. Kupila boš kaktuse in si sredi savinjske doline privoščla hmeljev napitek

www.kupicili.si

www.kupicili.si

wigec
Slika uporabnika wigec
Ga nej tukej
ti vijoličasti mi

ti vijoličsti mi  poberejo največ barve ampak se splača  skenirat imam malo bolj trdi karton in zgledajo kot orginal- hahah

mic
Slika uporabnika mic
Ga nej tukej
Pa le glejta, da bodo bolj

Pa le glejta, da bodo bolj mesnati, da ne bom samo kosti glodala.

wigec
Slika uporabnika wigec
Ga nej tukej
hmeljev napitek ni za

hmeljev napitek ni za mic - potem boš že moral postrečt z kako borovničko -hahah

mic
Slika uporabnika mic
Ga nej tukej
aaaaa..zdaj pa je situacija

aaaaa..zdaj pa je situacija cisto drugacna, ko si omenil rastlino..sem ze za! kaj se je pa zgodilo z jecmenom al kaj se ze tam noter mesa v napitku?! veste kaj? decki vi kar nagnite tisti svoj sok, jaz pa iskala plac po prtljazniku kam postavit loncke..

mic
Slika uporabnika mic
Ga nej tukej
hahahahahahah..ti se kar ven

hahahahahahah..ti se kar ven meci z informacijami? 1 pozirek, pa ples med kaktusi!

mic
Slika uporabnika mic
Ga nej tukej
no, saj sem lahko tudi malo

no, saj sem lahko tudi malo bolj skromna..te pa na zelene presaltaj, bos jih pa tolko vec sprintal! Hahahahah karton! ..pa pistolo zraven, da prepricas prodajalko, da so pravi. :))))))))

wigec
Slika uporabnika wigec
Ga nej tukej
ples med kaktusi

ples med kaktusi - super potem lahko naš piknik oz srečanje še popestrimo z plesom med kaktusi - lahko tudi dva požirka!!

mic
Slika uporabnika mic
Ga nej tukej
hmmmmmm..a si mislil, da bi

hmmmmmm..a si mislil, da bi nadaljevala s predstavo? a da bi mi vroce postalo?

Zvone
Slika uporabnika Zvone
Ga nej tukej
Da mi nav ker okol kaktusov s

Da mi nav ker okol kaktusov s polno ritjo hmeljevga soka plesal in se po njih trkljal. Sam jih v nedeljo nabral dovolj za vse skupaj. Ko sem nalagal košare v kombi, mi je spodrsnilo na stopnici in sem ročno speštal tri platoje kaktusov v enega. Boš raje v soboto - če prideš na piknik - plesala bojni ples okol wigecovega piskra, pa da vidimo če kaj bojni ples vpliva na maligane brez da bi lofofore žvečili.

mic
Slika uporabnika mic
Ga nej tukej
Eh, Zvone za ples ne rabim

Eh, Zvone za ples ne rabim jaz napitkov, tud loncev ne, samo dobrega soplesalca in muziko. ;) A, ce bo bojni ples pomeni, da se bom tepst morala za hrano? To, da si bil neroden pa...ubogi kaktusi..aja..no upam, da je tudi s teboj bilo vse vredu.