Dnevi kaktusov in sukulent 2010
- Če želiš objavljati prispevke, se prijavi ali registriraj.
Na Šoli za hortikulturo in vizualne umetnosti Celje se bodo 23. in 24. septembra 2010 dogajali Dnevi kaktusov in sukulent.
Program:
- četrtek, 23. september 2010
9.00 - 18.00 Ogled razstave
10.00 - 11.30 Tekmovanje dijakov in študentov v izdelovanju nasadkov iz kaktusov in sukulent.
12.30 - 13.00 Otvoritev razstave in razglasitev rezultatov tekmovanja, predstavnika MŠŠ in MKGP.
15.00 - 15.45 Predavanje z naslovom Mesojedke in sempervivumi, Jure Slatner.
16.00 - 16.45 Predavanje z naslovom Uporaba prezimnih kaktusov in sukulent, g. Gorazd Mauer.
- petek, 24 september 2010
9.00 - 18.00 Ogled razstave.
10.00 - 11.00 Delavnica z naslovom Cepljenje kaktusov, ga. Lučka Lipnik.
11.15 - 12.00 Predavanje z naslovom Gojenje živih kamnov, g. Benjamin Zwittnig.
12.15 - 13.00 Predavanje z naslovom Kaktusi v zbirki in kaktusi v naravi, dr. Marjan Donko.
15.00 - 15.45 Predavanje z naslovom Uporaba kaktusov v hortikulturi, g. Zvone Rovšek.
16.00 - 17.00 Ogled in predstavitev grede s prezimnotrdnimi kaktusi v šolskem parku, študent Jernej Mazej in šolski Krožek ljubiteljev kaktej in sočnic.
Vabljeni!
Nebo vam žal, če boste prišli računajte pa tudi na to, da bo razstava po vsej verjetnosti na ogled tudi v soboto 25.9
Moram povedat tut to, da se je del šole spremenil v puščavo mehike. Mislim, da bodo ob koncu tega tekmovanja vsi zmagovalci, ker to tekmovanje bo res težko.
Lepo vabljeni!
sombrero mora bit prisoten- upam da se bom lahko udeležil te mehiške nadaljevanke oz. začetnice in me res zanima kako bo to - upam horti da si tudi ti v tej bitki ???
Js pa ne tekmujem zaradi tega, ker sem so organizator in idejni vodja tega dogodka in nebi blo fer, če bi sodeloval na tekmovanju.
Fer play more bit.
strokovna žirija- res ne bi bilo fer če bi sodeloval ker je to tvoj projekt in ga želiš plasirat dalje
Strokovna žirija je sila zanimiva čeprav mi predsednik komisije ni po godu ampak bomo preživeli. Sestavljajo pa jo: oseba, ki rada komplicira in gleda na linije in kompozicijo
oseba, ki ima rada izvirnos in inovativnost, tretje pa na žalost ne poznam.
Na tem tekmovanju je zanimivo to, da sta 2 žiranta manj znana eden pa je še preveč ampak ne zaradi svoje lepote ampak znanja.
Jutri vsi prav lepo vabljeni na dneve kaktusov in sukulent v Celju. Nebo vam žal.
Pravzaprav bi celo lahko skocila do te razstave. Po moje bo zanimivo, sploh delo dijakov. Vcasih je kaksna zamisel nekoga dobrodosla in bi jo clovek z veseljem kopiral. Edino kar me jezi je, saj se bo hecno bralo, ampak bom kljub temu napisala, da mi je vinjeta potekla in bi spet "cijazila po stari cesti". Se najbolj od tega pa me skrbi, ce se bo kaj prodajalo na razstavi...a se bo?
Seveda se bo prodajalo na razstavi. Zvone bo imel svojo veliko stojnico. Si lepo vabljena. Razstava je vredna ogleda, verjemi nebo ti žal, če prideš. Ta razstava je plod moje ideje. Upam, da se spoznamo.
imam dober skener da bi lahko vinjeto ponovno skenirali- malo heca
mislim da si bom lahko vzel čas in skočil do celja in se lahko pridružiš ker si pač iz naših krajev in te ni težko pobrat po poti - javi se
jojjjj ženske peljat na nakupovanje to je najlepše če je v bližini šank in točijo laško - hahah
Horti pridem, ce bo izobesen poseben znak "Prepovedano nakupovanje zasvojencem!". Zvone bo pa zame nabavil tisto posebno Hoodio za hujsanje. :)))))
Le pridi ti boma še z zvonetom naredla eno shujševalno solato iz kaktusov. Kar naj te pot pripelje v Celje.
Cuj, kaj okoli tistih tavijolicnih, ko pise gor 500 se bi dalo tudi kaj zmenit za skenirat?! :))) A ti gres? Kdaj pa?
pa res! nakupovanje je tudi meni najhujsega..ampak kar se pa rastlin tice bi pa samo vlacila domov! sicer pa..kaktusi in pivo...a to gre skupaj?
Seveda. To je najbolša kombinacija. Kupila boš kaktuse in si sredi savinjske doline privoščla hmeljev napitek
ti vijoličsti mi poberejo največ barve ampak se splača skenirat imam malo bolj trdi karton in zgledajo kot orginal- hahah
Pa le glejta, da bodo bolj mesnati, da ne bom samo kosti glodala.
hmeljev napitek ni za mic - potem boš že moral postrečt z kako borovničko -hahah
aaaaa..zdaj pa je situacija cisto drugacna, ko si omenil rastlino..sem ze za! kaj se je pa zgodilo z jecmenom al kaj se ze tam noter mesa v napitku?! veste kaj? decki vi kar nagnite tisti svoj sok, jaz pa iskala plac po prtljazniku kam postavit loncke..
hahahahahahah..ti se kar ven meci z informacijami? 1 pozirek, pa ples med kaktusi!
no, saj sem lahko tudi malo bolj skromna..te pa na zelene presaltaj, bos jih pa tolko vec sprintal! Hahahahah karton! ..pa pistolo zraven, da prepricas prodajalko, da so pravi. :))))))))
ples med kaktusi - super potem lahko naš piknik oz srečanje še popestrimo z plesom med kaktusi - lahko tudi dva požirka!!
hmmmmmm..a si mislil, da bi nadaljevala s predstavo? a da bi mi vroce postalo?
Eh, Zvone za ples ne rabim jaz napitkov, tud loncev ne, samo dobrega soplesalca in muziko. ;) A, ce bo bojni ples pomeni, da se bom tepst morala za hrano? To, da si bil neroden pa...ubogi kaktusi..aja..no upam, da je tudi s teboj bilo vse vredu.
- Če želiš objavljati prispevke, se prijavi ali registriraj.

Zadnji komentarji
pred 18 ur 4 min
pred 19 ur 3 min
pred 19 ur 9 min
pred 19 ur 35 min
pred 19 ur 57 min
pred 20 ur 4 min
pred 20 ur 37 min
pred 22 ur 59 min
pred 23 ur 12 min
pred 1 dan 1 ura